یاد خدا آرام بخش قلب هاست

آنكه مي خواهد روزي پريدن آموزد، ابتد ا بايد ايستادن، راه رفتن، دويدن و بالا رفتن آموزد. پرواز را با پرواز آغاز نمی كنند. «نيچه »

   بخش های مختلف وب:

     مقالات مهندسی صنایع           دانلود نرم افزار              دانلود جزوات آموزشی و دانشگاهی

                                                                 آشنایی با کنکور کارشناسی ارشد                 نمونه سوالات پیام نور                                              

                                                              

هدف ترویج دانش مهندسی صنایع است. بی تردید ذکر منبع می تواند باعث دسترسی به دیگر مطالب شود. تمامی مقالات با ذکر منبع درج گردیده است. نظرات انتفادات و پیشنهادات و درخواست های خود را از طریق لینک تماس با ما در میان بگذارید.       

روش تدوين روش اجرايي مطابق الزامات استاندارد ايزو 10013

- معرفي استاندارد ايزو 10013

اين استاندارد با عنوان "راهنمايي هاي براي تهيه مستندات سيستم مديريت كيفيت" راهنمايي هايي براي تهيه و برقرار نگه داشتن مستندات موردنياز براي ايجاد اطمينان از سيستم مديريت كيفيت اثربخش كه متناسب با نيازهاي خاص سازمان نيز باشد، ارايه مي دهد. استفاده از اين راهنماي يه ايجاد يك سيستم مدون همان گونه كه در استاندارد سيستم مديريت كيفيت مورد كاربرد الزام شده است، كمك مي نمايد.

راهنمايي هاي ارايه شده در اين استاندارد، علاوه بر سيستم مديريت كيفيت بر طبق استانداردهاي خانواده ايزو 9000 مي تواند براي مدون كردن ساير سيستم هاي مديريت از قبيل سيستم هاي مديريت زيست محيطي و سيستم هاي مديريت ايمني نيز به كار رود.



2- مستندات سيستم مديريت كيفيت

استاندارد ايزو 10013 بيان مي دارد كه آرايش مستندات سيستم مديريت كيفيت نوعاً از فرآيندهاي سازمان يا از ساختار استاندارد كيفيت مورد كاربرد يا تركيبي از آنها پيروي مي نمايد. ترتيبات ديگري كه نيازهاي سازمان را برآورده نمايد نيز مي تواند مورد استفاده قرار گيرد.

ساختار مستندات مورد استفاده در سيستم مديريت كيفيت مي تواند به صورت سلسله مراتبي توصيف گردد. چنين ساختاري نگهداري، درك و توزيع مستندات را تسهيل مي نمايد. ايجاد سلسله مراتب به شرايط سازمان وابسته مي باشد.

گستردگي مستندات سيستم مديريت كيفيت از سازماني به سازمان ديگر بر حسب موارد زير مي تواند متفاوت باشد:

ادامه نوشته

نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع – ۱ و ۲ بهمن ماه ۹۱

پیام دبیر کنفرانس :

اساتید، پژوهشگران و دانش پژوهان گرانقدر ایران عزیز از هر کجای این مرز و بوم که با نگاه خردمندانه و فرزانه خود به اهداف نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع می نگرید و با ارائه راهکارهای سودمند خویش ما را در رشد و اعتلای این حرکت علمی فرهنگی یاری می رسانید، از شما قدردانی نموده و دستان پر توان شما را صمیمانه می فشاریم. امید است تا انتهای این راه پر افتخار همراهیمان فرمایید. همراهی شما در هر قدم باعث سربلندی و دلگرمی ماست.

رضا بشیرزاده دبیر نهمین کنفرانس بین المللی مهندسی صنایع

ادامه نوشته

گرایش « مهندسی سیستم های سلامت » و « مدیریت مهندسی » به کارشناسی ارشد مهندسی صنایع افزوده شد.

بر اساس مصوبه ۶ تیرماه ۱۳۹۱، شورای برنامه ریزی آموزش عالی گرایش « مهندسی سیستم های سلامت » به گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی صنایع افزوده شد، بر همین اساس گرایش « مدیریت مهندسی » نیز جایگزین « سیستم و بهره وری » شده است.

خبرهای تکمیلی در این خصوص به زودی از اخبار مهندسی صنایع ایران منتشر خواهد شد.

http://iien.ir

جنگ بازاریابی

بازار تجاری جنگی است که در آن رقبا دشمن هستند و مشتری، سرزمینی است که باید فتح شود. حقیقت بازار تجاری امروز، خدمت‌رسانی به مشتریان نیست بلکه: تاختن، گول زدن و جنگیدن با رقباست.
اکنون تغییرات عمده‌ای به‌ وجود آمده و جنگ‌های تجاری بسیاری در سراسر جهان به وقوع پیوسته است. همه کس، در همه جا، وضعیت تجاری رقیب را دنبال می‌کند. این بدان معنی است که: به کارگیری اصول جنگ بازار، از همیشه مهم‌تر شده است. شرکت‌ها باید چگونگی مقابله با رقبا را دانسته، عیب‌هایشان را کشف و از قدرت گرفتن آن‌ها جلوگیری کند.
آن‌ها باید استراتژی صحیحی را دنبال کنند؛ در اینجا تفاوت نمی‌کند که شرکت کوچک، متوسط و بزرگ باشد. باید استراتژی خاصی تدارک دید که با شرایط موجود بتوان در قرن بیست‌و یکم، به فعالیت‌های تجاری ادامه داد. این‌ها آموزش‌هایی است که، در هیچ یک از دانشگاه‌های اقتصاد و تجارت جهان، تدریس نمی‌شود.
ادامه نوشته

رازهای مذاکرات قدرتمند

وقتی کتاب «رازهای مذاکرات قدرتمند» را می‌خوانید، خود را درحال تکان دادن سر و گفتن این جمله می‌یابید،‌ «آن افراد هفته پیش، در مقابل من از این ترفند استفاده کردند.» و سپس خواهید گفت، «هرگز اجازه نمی‌دهم دوباره چنین چیزی تکرار شود!» این کتاب نادر است و رازهای آن تاکتیک‌های مفیدی را در اختیار شما قرار می‌دهد که می‌توانید در زندگی و کار استفاده کنید.

درحقیقت،‌ دانشی که از این کتاب کسب‌ می‌کنید در کارهای روزانه مثل خرید اتومبیل یا پرداخت شهریه فرزندتان به‌شما کمک می‌کند، همانطور که وقتی بقای کسب‌وکارتان در خطر قرار می‌گیرد، قابل‌استفاده خواهد بود. درحالی‌که بعضی از این روش‌ها می‌توانند بسیار معمولی و روزمره تلقی شوند، بسیاری از آن‌ها ذاتا درخشان هستند، مثل نشان دادن ترس و عقب‌نشینی هنگامی که پیشنهاد طرف مقابل را برای اولین بار می‌شنوید.

ادامه نوشته

گرایش مهندسی صنایع – مهندسی لجستیک و زنجیره تامین

بهره وری یكی از دیرپاترین مفاهیم در محاسبه هزینه های تعداد بر نیروی كار یك كارخانه است. همچنان كه رقابت جهانی تر می شود؛ نوآوری و خلاقیت نیز از سطح بنگاه - بنگاه به سطح زنجیره تأمین - زنجیره تأمین جابجا می شود. افزایش مزیت رقابتی تنها در صورتی حاصل می شود كه تمامی بازیگران زنجیره تأمین كاملاً با یكدیگر هماهنگ باشند. مدیریت زنجیره تأمین(scm) در برگیرنده تمامی برنامه ریزی ها و مدیریت فعالیت هایی است كه در تدارك، تأمین، تبدیل و هماهنگی های لجستیكی می باشد. از این منظر، مدیریت زنجیره تأمین شامل همكاری و هماهنگی با شركای زنجیره نیز -كه می توانند تأمین كنندگان، واسطه ها، ارائه دهندگان خدمات شخص ثالث و مشتریان باشند- خواهد بود.

 در واقع مدیریت زنجیره تأمین، وظیفه یكپارچه سازی عرضه و تقاضا را در داخل و میان شركت ها را بر عهده دارد. مدیریت لجستیك بخشی از SCM كه وظیفه اصلی آن برنامه ریزی، اجرا وكنترل جریان مستقیم و معكوس مواد ، كالاها و اطلاعات مرتبط و ذخیره سازی آنها به گونه ای كارا و اثر بخش میان نقطه مبدأ و نقطه مصرف به منظور برآوردن الزامات مشتری می باشد. فعالیتهای مدیریت لجستیك نوعاً شامل مدیریت حمل و نقل ورودی و خرو جی، مدیریت ناوگان حمل ، انبارداری ، جابجایی مواد و كالا اجرای سفارش ، طراحی شبكه لجستیك مدیریت موجودی برنامه ریزی عرضه و تقاضا و مدیریت اشخاص ثالث تأمین كننده خدمات لجستیك است.عملكرد لجستیك تا حدودی شامل تدارك و خرید، برنامه ریزی و زمانبندی تولید، مونتاژ وبسته بندی و خدمات به مشتریان میشود. لجستیك در تمامی سطوح برنامه ریزی و اجرا حضور فعال دارد: چه استراتژیك ، چه عملیاتی و چه تاكتیكی. مدیریت لجستیك یك عملیات یكپارچه ساز است كه تمامی فعالیتهای لجستیكی را با هم هماهنگ ساخته و بهینه می نماید. بدیهی است كه تحت این مدیریت فعالیتهای لجستیك می باید به هماهنگی و یكپارچگی با سایر فعالیتها اعم از بازاریابی، فروش، ساخت وتولید، مالی و فناوری اطلاعات دست یابند.

ادامه نوشته

کارشناسی ارشد مهندسی صنایع (مدیریت سیستم و بهره وری)

رشته مهندسی صنایع (سیستم‌های اقتصادی و اجتماعی ـ مدیریت سیستم و بهره وری) با کد 1260 در دفترچه سازمان سنجش مشخص شده است و از رشته های گروه فنی و مهندسی است.
مدت زمان تحصیل این رشته در مقطع کارشناسی ارشد به طور متوسط چهار ترم است. به‌طور معمول در ترم اول دوره به گذراندن دروس عمومی، علوم پایه، مهندسی مقدماتی و زبان انگلیسی اختصاص دارد و از ترم دوم بر روی دروس تخصصی تمرکز می یابد.
دورة کارشناسی ارشد مهندسی صنایع(گرايش سيستم ها) دوره‌ای آموزشی با تأکید بر آموزش‌های پیشرفته در مهندسی صنایع و تجزیه و تحلیل سیستم‌های صنعتی است ،از اينرو مهندسي سيستم‌ها يک مهندسي بين رشته‌اي است که تأکيدش بر توسعه و سازمان‌دهي سيستم‌هاي مصنوعي پيچيده است. سيستم، ترکيبي يکپارچه از افراد، محصولات و فرآيندهاست که توانايي و قابليتي را براي برآورده ساختن يک نياز يا هدف ذکر شده، فراهم مي‌سازد.
و هدف آن تربیت متخصصاني است که با بهره‌گیری از آموخته‌ها و دانش‌های مهندسی و دروس اختصاصی این دوره به شناخت، تحلیل و ارائة طرح برای سیستم‌های متشکل از انسان، مواد و ماشین توانا باشند:
* برنامه‌ریزی و ارائة مدل براي کسب بهترین بازدهی از کارکرد سیستم‌ها
* برنامه‌ریزی و شرکت در اجرای پروژه‌های تحقیقاتی صنعتی
* ارائة الگوهای مناسب برای طراحی واحدهای تولیدی عظیم کشور
تنوع وزارتخانه‌ها، صنایع تولید و پروژه‌های صنعتی در دست اجرا و نیاز روز افزون صنایع مادر و واحدهای مختلف صنایع نظامی و نیز بيشتر مراکز خدماتی به متخصصان این دوره، بازار کار بسیار خوبی برای دانش آموختگان این رشته فراهم کرده است.
همچنين دانش آموختگان دورة کارشناسی ارشد مدیریت صنایع، می‌توانند در زمینه‌های زیر فعالیت نمایند:
* مدیریت واحدهای صنعتی
* تجزیه و تحلیل مشکلات و نارسايی‌های مدیریت واحدهای صنعتی و ارائة راهکار برای بهبود مدیریت آن‌ها با استفاده از روش‌های کمّی و نظام‌گرا و یافتن راه‌هایی برای بهره‌وری سازمان‌های صنعتی کشور
* انجام دادن تحقیق و بررسی در زمینة مشکلات مدیریتی سیستم و روش‌های مدیریت و بهبود این روش‌ها با توجه به شرایط فعلی کشور

منبع :  www.sanayeonline.com

استراتژی توسعه ی سازمانی و رابطه ی آن با منابع انسانی

در مدیریت منابع انسانی استراتژیک، پس از آنکه مفاهیم کلی و فلسفی در مدیریت منابع انسانی طراحی و تدوین شد، نوبت تدوین استراتژی ها فرا می رسد. در تدوین استراتژی ها باید به دو سطح توجه شود. اولین سطح "استراتژی های سازمانی" و دومین سطح "استراتژی های کارکردی" و یا وظیفه ای است.

استراتژی های سازمانی در مدیریت منابع انسانی استراتژیک، عموماْ چهار استراتژی اصلی را شامل می شود که عبارتند از: استراتژی توسعه ی سازمانی، استراتژی مدیریت فرهنگ، استراتژی مدیریت تغییر و استراتژی توسعه ی روابط کاری.

در اینجا استراتژی «توسعه ی سازمانی» را به اختصار توضیح می دهم.

ادامه نوشته

بهبود بهره وری و فواید آن

بهبود بهره وری و فواید آن
نوشته: فایانا هالس و جان همفری

لغت بهره وری از نظر ادبی از واژه بهره ور مشتق شده و به معنای بهره بر، سودبرنده و کامیاب است. اما بهره وری قرین معنای امروزین آن ، به طور کلی معیار جامعی برای سازمانها برای سنجش میزان دستیابی به هدفها (Goals ) میزان موثر بودن و کارایی منابع مورد استفاده برای تولید محصول خوب (efficiency) و میزان اثر بخشی فعالیتها یا در واقع آنچه که بدست می آید در مقابل آنچه که باید بدست آید ( effectiveness) می باشد.
رسالت اصلی علم مدیریت دستیابی به بهره وری بیشتر است. هدف این کتاب، تامین مفاهیم اولیه و ارائه روشهای بهبود بهره وری و در هر زمینه ای از فعالیت های سازمانی برای مدیران ، سرپرستان و دانشجویان است.

خلاصه کتاب
ترجمه: مهندس هوردخت(نازنین)دانش و سهراب خلیلی شورینی

چاپ : چاپخانه الغدیر ، تهران
تیراژ: 2200 جلد
انتشارات فیروزهتهران خیابان انقلاب ، صندوق پستی 1654-13145
مرکز پخش:انتشارات مروارید،خیابان انقلاب مقابل دانشگاه تهران

ادامه نوشته